Naleśniki, jak wiadomo goszczą w każdym domu. Nie ma chyba osoby, która w życiu nie próbowałaby chociaż raz naleśnika. Zarówno w Polskiej, jak i zagranicznej kuchni można znaleźć przepyszne naleśniki. To placki z mąki i mleka, które doskonale smakują zarówno na słodko, jak i pikantnie. Naleśniki można wykorzystać na wiele sposobów. Można zaserwować je jako deser po obiedzie, czy śniadanie, obiad, lub kolacje. Naleśniki najczęściej jedzone są z dżemem i białym serem. Bez naleśników, także ni było by pysznych krokietów z kapusta i grzybami. Jednak naleśniki doskonale smakują również z serem i pieczarkami, czy szpinakiem i serem gorgonzola. Można z nich robić wegetariańskie zawijańce z warzywami, albo zjadać z cukrem i śmietaną. Nie ma chyba tak wszechstronnej potrawy jak naleśniki. Wystarczy choć trochę wyobraźni, a można stworzyć przepyszne i bardzo proste danie, gdyż naleśniki nie wymagają dużej pracy. A ci, którzy nie mieli jeszcze okazji spróbować naleśników w innych postaciach, musza szybko nadrobić zaległości.

Możliwość komentowania Naleśniki na wszystkie sposoby została wyłączona

Comments are closed.