Nie od dziś wiadomo, ze aromatyczna kuchnia i wszelkie najrozmaitsze potrawy zawdzięczają swój smak nie tylko świeżym i pysznym składnikom, ale również przyprawom. To jeden z najistotniejszych składników, nadających duszę i charakter danej potrawie. Przypraw na świecie, jest tak wiele, że chyba nie ma na świecie osoby, która znałaby je wszystkie. Najpopularniejszymi z nich, bez których żadna potrawa nie miała by wyrazistości to oczywiście sól i pieprz. Jednak do podstawowych przypraw, jakie można spotkać we wszystkich domach jest także suszona papryka, rozmaryn, ziele angielskie, kminek, czy gałka muszkatołowa. Przyprawy dodawane są do sosów, zup, mięs, czy surówek, ale nie tylko. Przyprawy również dodaje się do ciast i deserów, a nawet kawy. Cynamon, wanilia, czy kardamon, doskonale nadają smak i charakter łakociom. Ponad to, przyprawy doskonale wpływają na organizm ludzki. Wpływają przede wszystkim na układ pokarmowy, a przede wszystkim na prawidłowe trawienie. Przyprawy wie miały, maja i będą mieć miejsce w każdej kuchni.

Możliwość komentowania Kuchnia bez przypraw? – niemożliwe została wyłączona

Comments are closed.