7

Podczas gotowania do każdej z potraw używa się przypraw. Z reguły jest to tradycyjny pieprz i sól, które królują w każdej kuchni. Poza tym w domach można spotkać liść laurowy, ziele angielskie, czy czerwona słodką paprykę. Jeśli chodzi o przyprawy do deserów, to w polskich domach można spotkać cynamon, czy wanilie. Pozostałe rzadziej spotykane, o bazylia, oregano, tymianek, czy kminek. Ale co z przyprawami orientalnymi? Istnieje ich tak wiele, że większość osób nie wie, że istnieją. Szczególnie dużo przypraw posiada kuchnia orientalna. To tam królują ostre i aromatyczne przyprawy, bez których nie było by tych niepowtarzalnych potraw. To mało znanych orientalnych przypraw należy anyż gwiazdkowy, dodawany często do potraw mięsnych i zup w kuchni chińskiej. Inna przyprawą jest kozieradka, która jest składnikiem curry. W kuchni orientalnej można również spotkać kurkumę, która ma żółty kolor i nadaje potrawom wyrazistą barwę. Poza tym w kuchni orientalnej można znaleźć szafran, tamaryndowiec, pieprz syczuański, wasabi, czy trawa cytrynowa i wiele, wiele innych.

Możliwość komentowania Orientalne przyprawy. została wyłączona

Comments are closed.