9

Zioło, jakim jest rozmaryn to o gorzkawo korzennym smak, który to naprawdę jest wyjątkowy i stanowi doskonały dodatek do naszych potraw. Warto wspomnieć, że rozmaryn stanowi naczelny składnik ziół prowansalskich. W naszej polskiej kuchni rozmaryn stanowi jedną z głównych przypraw, albowiem w naszej tradycji jest on naprawdę wyjątkowy. Dzieje się tak przede wszystkim, dlatego, że pasuje do niemalże wszelkich potraw, a przede wszystkim do każdego rodzaju mięsa. Dodatkowo rozmaryn używa się także w czasie produkcji wędlin oraz serów. To sprawia, że jest on bardzo popularny a co za tym idzie bardzo trudno się bez niego obejść w każdej sytuacji. Oczywiście rozmaryn dodaje się także do pizzy, czy też do różnorodnych sałatek i potraw. Oczywiście rozmaryn to także przyprawa, jaka jest wykorzystywana w ziołolecznictwie. Dzieje się tak, dlatego, że napary z niej produkowane polepszają naszą pracę całego układu pokarmowego, a tym samym działają także moczopędnie. Dzięki rozmarynowi nasza skóra ujędrnia się a zmarszczki zanikają.

Możliwość komentowania Rozmaryn została wyłączona

Comments are closed.